Prebudite svoje telo.

Doživite svoje telo.

Ostanite mladi.

Krioterapija v SportClubu​

O KRIOTERAPIJI

Beseda krioterapija izhaja iz grške besede »kryos», ki pomeni hladen, mrzel, in »therapeia», ki pomeni nega, terapija.

Krioterapija celotnega telesa se izvaja v komori pri temperaturi od -140 do -160 °C, v atmosferi uplinjenega kriogeničnega plina. Ta v kratkem času temperaturo kože zniža na le nekaj stopinj Celzija. Na podlagi doslej objavljenih rezultatov raziskav je zgoraj navedeni razpon temperature optimalen za doseganje pričakovanih koristnih učinkov, ki jih ima človeški organizem pri izpostavljanju nizkim temperaturam. V teh pogojih se s spodbujanjem naravnih bioloških reakcij organizma aktivirajo procesi biološke regeneracije in sprostitve, dvignejo se parametri številnih telesnih funkcij.

KAKO UČINKUJE

Ko stranka stopi v kriokomoro, se površina kože v 30–40 sekundah ohladi na temperaturo blizu ledišča, ne da bi se pri tem podhladilo tkivo v globino telesa.

 

To v telesu sproži t.i. vazokonstrikcijo; pri tem se kri umakne v notranjost in k notranjim organom, pri čemer se nezaželene snovi iz mišic in kožnega tkiva umaknejo v notranjost telesa. Rdeče krvničke se obogatijo s kisikom, sprostijo se encimi, medtem ko strupene snovi izplakne iz perifernih tkiv.

 

Ob izhodu iz komore se v telesu sproži t.i. vazodilatacija; s kisikom, endorfini, noradrenalinom in adrenalinom obogatena kri se vrne v periferna, mišična tkiva in v tkiva ob sklepih, kar zagotavlja lajšanje bolečin in vnetnih procesov, ki po navadi spremljajo vsako nekoliko bolj intenzivno športno aktivnost.

ZA ZDRAVJE,
MLADOST
IN LEPOTO

Krioterapija pospešuje metabolizem in s samo eno seanso terapije celotnega telesa spodbudi porabo od 400 do 800 kalorij. 
 
Lajša bolečine v sklepih, mišicah pri revmatičnem artritisu, fibriomalgiji in podobnih avto-imunih stanjih. Zavira in ustavlja vnetne procese v sklepih in spodbuja produkcijo kolagena, gladi nepravilnosti na koži, oži pore in zmanjšuje zabuhlost.

REGENERACIJA REKREATIVNIH
IN VRHUNSKIH ŠPORTNIKOV

Krioterapija pospešuje regeneracijski čas, manjša togost mišic in sklepov ob intenzivnih treningih; tako lahko športniki povečajo frekvenco oz. intenzivnost treningov. Ob pripravah na tekmovanje izboljšajo splošno počutje, zdravje in vitalnost.

ZDRAVLJENJE
KRONIČNIH VNETIJ
ALI POŠKODB

Treningi ali tekmovanja pri vrhunskih ali rekreativnih športnikih velikokrat privedejo do kroničnih vnetij. Krioterapija v telesu spodbudi izločanje endorfinov in noradrenalina, ki delujejo protibolečinsko in protivnetno, tako da se predvsem po zaporednih seansah drastično zmanjšajo simptomi vnetij oz. artritisa. Pri poškodbah pospeši celjenje in zmanjšuje otekline.

CENIK

Za člane SportCluba:

Krioterapija 1 obisk: 59,00 €
Krioterapija paket 2 (2 obiska): 79,00 €
Krioterapija paket 3 (3 obiski): 99,00 €

Krioterapija paket 10 (10 obiskov): 299,00€

Za nečlane SportCluba:

Krioterapija 1 obisk: 65,00 €
Krioterapija paket 2 (2 obiska): 85,00 €
Krioterapija paket 3 (3 obiski): 105,00 €

Krioterapija paket 10 (10 obiskov): 320,00€

URNIK

Velja od 18.4.2018 dalje

Obvezna je predhodna prijava za VSE termine.

Krioterapija se izvede, če je na termin prijavljenih najmanj 5 oseb, sicer si pridržujemo pravico do spremembe ali odpovedi termina.

Za zakupljene pakete doplačilo za individualni termin krioterapije 12 EUR.

© 2019 - SPORTCLUB d.o.o.,

Gortanova 22, SI-1000 Ljubljana, 
Tel.: +386 (0)1 520 77 77,

E-pošta: info@sportclub.si