Celovit proces obnavljanja telesa po poškodbah

 

SportClubov rehabilitacijski center

O REHABILITACIJI

V današnjem svetu je beseda rehabilitacija zelo širok pojem, ki se v prvi vrsti uporablja v zdravstvene namene. Zajema tako rehabilitacijo po poškodbah in obolenjih kot tudi preventivo pred njimi. Gre za preplet mnogih različnih tehnik fizioterapije, kinezioterapije in vadb kot tudi meritev in testiranj. Praktično pomeni predvsem vrnitev zdravja in dobrega počutja v stanje, ki je bilo pred obolenjem ali poškodbo, ali celo v še boljše stanje. S strokovno usposobljenim moštvom si prizadevamo, da bi na tak način pomagali vsaki stranki.

V vsakdanjem življenju velikokrat pride do nerodnih poškodb, pa tudi do kroničnih obolenj in obrab na primer lokomotornega aparata (sklepi, ligamenti, mišice, kite mišic). Najbolj učinkovito povrnitev prejšnjega stanja omogoča prav celostna rehabilitacija, ki z različnimi pristopi in tehnikami omogoči kar najhitrejše in najkvalitetnejše zdravljenje.

Še večkrat pa so poškodbam izpostavljeni rekreativni in profesionalni športniki. Tako sezonski (rekreativno smučanje, kolesarjenje, tek) kot tisti, ki se s športom ukvarjajo večinoma celo leto (profesionalni športniki, tisti, ki obiskujejo fitnes, plavanje in podobno). Predvsem takšni športniki vedo, koliko poškodba odvzame od dela in truda, ki so ga vložili poprej. A s kvalitetno rehabilitacijo in pravilnim usmerjanjem pride med poškodbo le do manjšega manjka. V ta namen imamo pripravljene tudi preventivne programe rehabilitacije in pa predpriprave na sezonske aktivnosti (predpriprave na smučanje, tek, plavanje, kolesarjenje ipd).

OSNOVNO SVETOVANJE

Naša brezplačna storitev, s katero strankam svetujemo glede njihove poškodbe oz. obolenja ali zahteve po preventivi ali kurativi. Z izkušnjami, znanjem in s kvalitetnim strokovnimi  moštvom tudi usmerjamo v nadaljnje zdravljenje, nadaljnje preiskave ter do drugih strokovnjakov. Osnovno svetovanje priporočamo vsem, ki se ne morejo odločiti, kam se obrniti ob poškodbah, operacijah, ko se jim zdravljenje drugod zaključi, ob različnih bolečinah, ki se pojavijo, ob kroničnih bolečinah in obrabah sklepov.

PRVI PREGLED FIZIOTERAPEVTA
ali KINEZIOLOGA

Pred vsako obravnavo potrebujemo uvodni pregled fizioterapevta, osebnega trenerja ali celo obeh, saj prisegamo na individualiziran pristop. Pri pregledu opravimo meritve gibljivosti, moči, obsega mišic in preverimo ostale pasivne strukture sklepa (ligamenti, meniskusi, diskusi). Ocenimo, ali gre za poškodbo sklepa, obsklepnih struktur ali mišic, in na podlagi tega svetujemo nadaljnjo obravnavo – bodisi napotimo na dodatne preiskave in preglede bodisi ustvarimo plan rehabilitacije, da zmanjšamo in odpravimo bolečine ter pospešimo celjenje poškodb.

KINEZIOTAPING

Kineziotape je elastičen trak približno debeline kože. Zaradi sestave (100% bombaž), posebne aplikacije lepila ter ustrezne namestitve traku na problematični predel trak stimulira dekompresijo tkiv. Ima do 40% raztegljivost, je vodoodporen, dopušča znojenje, ne vsebuje lateksa in zdravil. Namestitev traku na kožo poškodovanega oz. problematičnega predela poveča prostor med kožo in mišicami, kar omogoča bistveno izboljšanje cirkulacije krvnih in limfnih tekočin. Trakovi omogočajo popolno gibanje mišic in sklepov, hkrati pa dajejo oporo mišicam.

 

© 2019 - SPORTCLUB d.o.o.,

Gortanova 22, SI-1000 Ljubljana, 
Tel.: +386 (0)1 520 77 77,

E-pošta: info@sportclub.si