Premalo spanja vas stara!

10/25/2017

 

Uspeh v življenju ni naključje. Uspeh tudi nista sreča ali zgolj denar; uspeh je, da se vsako noč naspim. Če želite imeti občutek uspeha, se le naspite dovolj – tako vsaj pravi znanost. 

 

Spanje je ena izmed najbolj produktivnih aktivnosti, kar jih lahko počnemo. Se hecaš?, boste rekli. Spanje, da je aktivnost? Ne ga lomit! 

 

Radi verjamemo, da se čez dan razvijamo, da nam med treningom rastejo mišice, da, ko beremo in študiramo, naše misli postajajo bolj jasne, da se naše telo razvija le, kadar se gibamo itd. RESNICA JE ravno NASPROTNA. Zgolj kadar spimo, se naše fizično telo in naše misli res razvijajo in oblikujejo. Torej: mišice nam rastejo med spanjem, naše misli se filtrirajo in postajajo jasnejše med spanjem. 

 

Z vidika vsakodnevne vadbe in fizičnega stanja našega telesa med vadbo in aktivnostjo naše telo dejansko utrujamo, in telo med vadbo peša. Le medtem ko spimo, se lahko naše telo razvija in obnavlja. Ste vedeli, da so za to odgovorni hormoni? A o hormonih nekoliko več v prihodnji izdaji naših novic. 

 

Naši možgani in misli delujejo na enak način kot naše fizično telo. Čez dan smo izpostavljeni različnim informacijam in miselnim procesom, učenju; misli so naravnane k reševanju problemov in iskanju rešitev. Ves čas imamo občutek, da čez dan postajamo bolj razgledani, imamo več informacij in smo nasploh pametnejši. Pa temu ni tako. Kot pri telesu in mišicah se enako dogaja z mislimi oz. možgani: kadar spimo, se naše misli konsolidirajo in povezujejo informacije, ki smo jim izpostavljeni čez dan. Poteka proces filtriranja. 

 

Če ste npr. kirurg in imate enkratno obveznost – operativni poseg sredi noči – ter zaradi tega ne spite dovolj, to ne predstavlja nikakršne težave. V resnih težavah pa ste, če pri spanju sami sebe varate vsakodnevno. Takrat v vašem organizmu nastane resna težava. Težava, ki je podobna odvisnosti od alkoholna. Če spite zgolj štiri ali pet ur na noč, za vas to postane nekaj običajnega; počutite se normalno, ne opazite nobene razlike, nobene težave ne občutite. NE ZAVEDATE pa SE, da bi bili, če bi spali osem ur na noč, precej bolj produktivni, precej uspešnejši v poslu in v življenju – tudi do sto odstotkov uspešnejši.

 

Poglejte si fotografiji dveh nekdanjih ameriških predsednikov – kako sta se postarala, ker ne spita dovolj! Kot predsednika gospodarsko najuspešnejše države na svetu sta zaradi neprespanosti in nepravilnega življenjskega sloga izgubila mladostni videz. Ne izgubite ga še vi! Pravilno in redno trenirajte in preverite, kako vas krioterapija lahko pomladi ter vam prek vzpostavitve hormonskega ravnovesja pomaga VEČ IN BOLJ KAKOVOSTNO SPATI. Ko sta nekdanja ameriška predsednika izvedela za krioterapijo, sta jo začela nemudoma uporabljati. Uporablja jo tudi Tony Robbins, svetovalec ameriških predsednikov in mnogih uspešnih in slavnih ljudi.

 

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Ne spreglejte

SPAR PLUS kartica ugodnosti

January 3, 2019

1/1
Please reload

Novice 

April 19, 2019

February 6, 2019

February 6, 2019

December 13, 2018

October 24, 2018

Please reload

© 2019 - SPORTCLUB d.o.o.,

Gortanova 22, SI-1000 Ljubljana, 
Tel.: +386 (0)1 520 77 77,

E-pošta: info@sportclub.si